Ett år sedan jag var i Polen.
Publicerat den

Lite bilder från Warsawa, då det är mest intressant att visa upp. Tog dock över tvåhundrafemtio bilder i just Varsjava så ni får inte ens se
en knapp bråkdel här. Besökte även Łódź och Zduńska Wola, (där jag bodde i värdfamilj) men därifrån har jag mest bilder på kompisar och fula hus.
 
Det var perfekt höstväder, då man var på sydligare breddgrader. Jag hade kängor och höstjacka, polskorna hade ballerina/sneakers och skinnjackor. 
Billigt att leva, god mat, trevliga människor och mycket att se. Helt klart ett resmål som jag rekomenderar, och som jag lär återvända till!
 
 
Det första vi möttes av i centrala Warsawa var Kulturpalatset, en "gåva" från Sovjetunionen på 50-talet, som polackerna själva fick bekosta! 
Av den yngre generationen en icke omtyckt byggnad... Man kände spåren från krigen och kommunismens era.
 
 
Vissa fördomar fick sig en förstärkande bild, bokstavligen.
 
 
Den fina gatan (två bilder) är Warsawas motsvarighet till Avenyn i Göteborg, ett finare område alltså.
Hallå, ser ni inte den kända kaffekedjan uppe i högra hörnet?
 
 
Stina i egen hög? person utanför presidenthuset. 
 
 
Mina resekompanjoner och jag framför det avskyvärda kulturpaltset med en representativ staty för Sverige i fotbolls EM,
i sällskap av den hemska rosa väskan. Kunde jag inte tagit en annan väska bara?
 
 
Sista bilden här är en byggnad i de judiska områdena, gamla gettot, där detta huset får stå tomt och porträttera betydande personer från andra världskriget. En av upplevelserna som lämnat mest avtryck på mig, från min lilla vistelse i Polen. Nej, jag har inte besökt Auschwitz, än.
Tycker det är en fin och viktig kontrast till det moderna nya Warsawa, eftersom staden i princip bombades till marken under kriget.AnnazesH

10 million users
The average daily turnover at Binance, which was launched just a year ago, is about $ 1.5 billion. The number of users of the platform has increased from 2 million, which were at the beginning of the year, to 10 million today, according to Bloomberg. Join the successful ...Binance registrationURL:

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?